sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ensimmäinen viikko

Nyt alkaa olemaan ensimmäinen viikko pulkassa! Työpaikalla ollut vähän hämminkiä sen kanssa kuka minua ohjaa ja miten. Nämä asiat kuitenkin selvittiin hyvässä hengessä ja tähän astin olen ollut tyytyväinen. Työskentelen siis Almeressa sijaitsevassa päivätoiminta keskuksessa, klubilaiset (eli siis asiakkaat, mutta tuolla heitä kutsutaan klubilaisiksi) ovat erilaisista mielenterveys, päihde ja sosiaalisista ongelmista kärsiviä ihmisiä. Toiminta perustuu myös pitkälti vapaaehtoisten avulla järjestettävään toimintaan, esim. maalaus ja neulonta hetket/kurssit ovat täysin vapaaehtoisten järjestämiä. Almereen kuljen junalla, sillä majapaikkaani pidän Lelystadissa. Junalla matka kestää noin 10-15 minuuttia + pyörämatka ensin Lelystadin juna-asemalle ja Almeren asemalta pieni kävelymatka työpaikalle. Tähän mennessä olen sentäs kerran vasta myöhästynyt junasta ja sekin kotiin päin tullessa! Ja vasta kahdesti eksynyt matkalla asemalle...

Ihmiset ovat täällä hirmu mukavia ja avuliaita, viikon aikana olen saanut kerättyä jo kourallisen numeroita mihin soittaa jos ja kun eksyn! Englannilla pärjää tosi pitkälle ja etenkin nuorempi porukka puhuu ja ymmärtää hyvin. Paikallisiin en ole muuten vielä hirveästi tutustunut, lukuun ottamatta ihanaa host pariskuntaa (joiden luona siis olen nämä 4 viikkoa), kahta samassa työpaikassa olevaa harjoittelijaa - toisen kanssa kuljen aina työmatkat ja kerran ollaan käyty kaupunkia kiertämässä.

Ilmat on olleet koko viikon aika surkeat ja tälläkin hetkellä tihkuu taas vettä... Senpä takia ei ole oikein kuvia tullut otettua, pitää ensi viikon aikana ryhdistäytyä ja lähteä kamera kädessä seikkailenaan :)


Translation:
Everything is fine at the moment expect it is raining... again. And because of that I dont have any good pictures of my first week here.  The people here are so different from finns and I'm sure there is something in the water because the dutch people are so nice, helpful and polite! It's pretty strange sometimes. Overall I have liked my stay and I'm not missing home yet.

Kauteen nättiä täällä on kyllä joka paikassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti